TAVASZI ÖRÖMMONDÓ TÉMATERVEZET

Kedves Testvérek!

Újra itt a tavasz, és mi szeretnénk újra Örömmondót készíteni. Akkor is és annak ellenére is Örömmondót, hogy tudjuk, hogy ez a mostani tavasz sok-sok ember számára nem megújulást, hanem halált, félelmet, és pusztulást jelent. Most, amikor nem is olyan messze tőlünk porrá dőlnek épületek és életek, én mégis építkezésre hívlak Benneteket.

Építsünk templomot!
Fodor Ákos szavait idézem:
„Ahol, akárhol,
akárki imádkozik,
az a hely: templom.”

A templom az a hely, ahol valakinek vagy valaminek az imádása, dicsőítése zajlik. De kit szoktunk mi imádni, dicsérni? Azt imádom és dicsőítem, akit (vagy amit) az első helyre teszek az életemben, akinek (vagy aminek) újra meg újra megadom a tiszteletet és dicséretet, akit (vagy amit) mindig, mindennél fontosabbnak tartok.
…vajon kicsoda vagy micsoda az, akinek én templomot emelek az életemben…?

Hogyan építhetünk templomot, ha nem vagyunk építészek?
Az Ige tanítása szerint a mi testünk az a leendő templom, amit Isten adott nekünk azért, hogy mi ott építkezzünk. Tehát egy olyan építési terület, ahol mi vagyunk az építési vezetők, és az történik (jól vagy rosszul), amit mi csinálunk. Ha akarjuk, ha nem, mi vagyunk a felelősek érte.

De hogyan lehetnék én a Szentlélek temploma?
Én nem tudom, hogy a testvérek mit gondolnak a maguk testéről, de az enyém nem hasonlít éppen egy katedrálisra… A Szentlélek ilyen helyen nem lakik…

Valóban nem azért lakik bennünk a Szentlélek, mert ragyogó, fejedelmi lakosztályok lennénk, hanem, mert Ő áron vett meg minket. Jézus Krisztus drága vérén. És konkrét terve van ezzel a mi megvásárolt életünkkel: az Ő céljaira szeretné alakítani, rendeltetésszerű használatra alkalmassá tenni. De mi van, ha az én testemben-lelkemben csak egy óriási kupleráj van?!

  1. Be kell látnom, hogy egyedül nem boldogulok, segítséget kell kérnem Jézustól, és be kell hívnom az életembe.
  2. Hagynom kell, hogy Ő lerombolja és kitakarítsa, ami nem odavaló.
  3. Hagynom kell, hogy Ő felépítse bennem az Ő templomát.

Ahol Isten jelen van, ott csoda történik, mert Isten jelenléte maga a csoda! És ha Ő jelen van, kívülről-belülről be tudja tölteni életünket.

Ha ezzel kapcsolatban valakinek gondolata, ihlete van, kérem, hogy
– lehetőleg max. 1 A/4-es oldal terjedelemben (12-es betűméret, Times betűtípus, szimpla sortávolság)
– 2022. március 27-ig
juttassa el írását a szerkesztőknek papíron, van elektronikus (kisbetko@gmail.com) formában.

Ne feledjük: ahol Isten jelen van, ott csodák történnek!

„Ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.”
(2Kor. 5:17)